feb 052014
 

Énekesnő, rapper, divatdiktátor, imádnivaló provokátor (Azealia Banks) a Balaton Soundon. Egy vagány, eredeti és száz százalékig hiteles csaj Harlemből, akinek minden tehetsége adott ahhoz, hogy hamarosan generációs ikon váljon belőle.

Azealia Banks a Balaton Soundon

Legfontosabb pillanat
Azealia Harlemben nőtt fel, gyerekként musicalekben alakított, majd a manhattani LaGuardia High School of Performing Arts-ban tökéletesítette előadói képességeit. Miss Bank$ művésznéven debütált első dala, a Gimme a Chance 2009 februárjában a világhálón, leigazolta a XL Records, ahol Richard Russell producerrel kezdett el dolgozni, de útjaik művészi ellentétek miatt elváltak. Az öntörvényű tehetség karrierjében a következő mérföldkövet a Fantasea néven megjelent mixtape jelentette, ezt az 1991 EP követette; a kislemez az Egyesült Királyságban és az USA-ban is nagy sikert aratott, a 212 című szám mindkét országban előkelő helyen végzett a slágerlistákon, a belőle készült klipet pedig több tízmillióan nézték meg a világ első számú videómegosztóján, a YouTube-on.
Amit érdemes tudni
Tavaly előtt felkerült a BBC 2012 legígéretesebb előadóit felsoroló listájára, ahol a harmadik helyre futott be, de ugyanebben az évben az NME őt választotta a legkúlabb személyiségnek. Tavaly Billboard-díjat nyert hasonló kategóriában (New Style Icon), első két (!) lemeze pedig várhatóan 2014-ben jelenik meg: az első Broke with Expensive Taste címmel januárban, míg a Fantasea II: The Second Wave júliusban.
Legfontosabb számok
212, Young Rapunxel, ATM Jam, Liquorice, Luxury, Atlantis, 1991, L8R, Gimme a Chance, BBD
Summary
A Balaton Sound 3. sztárja - Azealia Banks
Article Name
A Balaton Sound 3. sztárja - Azealia Banks
Description
Énekesnő, rapper, divatdiktátor, imádnivaló provokátor a Balaton Soundon. Egy vagány, eredeti és száz százalékig hiteles csaj Harlemből, akinek minden tehetsége adott ahhoz, hogy hamarosan generációs ikon váljon belőle.

Sorry, the comment form is closed at this time.